Bröllop Information

Hur blir det med vårt bröllop i denna pandemitid?

Det är säker flera av er som undrar hur vi tänkt oss att vårt bröllop ska genomföras och om det kommer att bli av. Vi hoppas och tror att vi kan få ha vårt bröllop och fest som vi har tänkt det enligt alternativ 1. Det är det vi drömmer om och planerar allra mest inför. Det här blogginlägget redogör för hur vi tänkt hantera situationen om pandemin på något sätt ställer till det och vi kanske inte kan genomföra det som vi tänkt.

Vaccinera dig
Det första vi vill säga är att vi tycker att du ska vaccinera dig när du får chansen. Kan du inte på grund av allergi, graviditet eller annat så ska du givetvis följa de råden som gäller för dig. Men generellt hoppas vi att de som kan vaccinerar sig. Vi hoppas att alla har blivit erbjudna vaccin innan vårt bröllop, även om det i nuläget finns vissa tveksamheter. Vi ber också för att hela världens befolkning ska få tillgång till vaccin framöver.

Om det är så att smittspridningen fortfarande är stor och det råder restriktioner från myndigheter som begränsar möjligheten att genomföra bröllopet som planerat, så har vi några alternativ.

Alternativ 1
I första hand genomför vi vigsel och fest som vi har tänkt. I bästa fall tillåts vi även att ta in ytterligare några extra till att delta enbart under vigseln. Men det viktigaste är att vi ändå får till bröllopet med de gäster som vi har bjudit in. Det kan dock vara så att vi behöver ta hänsyn till vissa saker som att det kanske inte går att krama oss efter vigseln och att det kanske inte är möjligt att ha öppet dansgolv. Det är troligt att även för alternativ 1 finns vissa åtgärder vi behöver vidta men de har kanske inte så jättestor påverkan.

Vigseln blir i centrumkyrkan. Festen blir delvis i centrumkyrkan och delvis i centrumgården.

Alternativ 2
I alternativ 2 så blir det något mindre gäster än tänkt till följd av att vi inte kan klara av att hålla kraven i restriktioner. Vi tänker ändå att vi ska genomföra vigsel och fest. Eftersom vi har bjudit in ca 60 gäster så hoppas vi att vi inte ska behöva nyttja detta alternativet och att det i sådana fall är få personer som berörs.

Alternativ 3
Som ett tredje alternativ (kanske kommer detta före alternativ 2 i prioritetsordningen?) minskar vi ner festen. Att servera mat kan bli krångligt om det ska vara mycket restriktioner med avstånd mellan sällskap med mera (vi har inte räknat exakt ännu på hur långa avstånd som är möjligt att ha som minst mellan sittande sällskap av gäster). I detta alternativ tänker vi att vi hoppar över middagen och vissa saker som hör festen till för att korta ner det och fokusera på vigseln. Det kan ändå bli lite aktiviteter efter vigseln men i mindre utsträckning och med mycket god möjlighet att hålla avstånd. Till exempel hoppas vi kunna bjuda på tårta men det kanske inte blir att alla kan äta/ta tårta samtidigt. I detta alternativ tänker vi att hela festen sker i centrumkyrkan och eventuellt även lite utomhus. Det blir ingen fest i centrumgården och festen kommer även bli kortare i tid (eftersom mat inte serveras).

Alternativ 4
Ett alternativ är att vi har en mindre vigsel med enbart något enstaka vittne. Det innebär att festen i sådana fall ställs in och vigseln kommer troligen ändras ganska mycket i utformningen. Vi ser det dock inte som troligt att det kommer ske, mycket talar för att förhållandena kommer bli bättre under sommaren. Kanske kan vi istället fira vårt bomullsbröllop tillsammans 2022?

Vi vill gifta oss
Oavsett vilket alternativ det blir så är vår tanke att ha vigseln på planerat datum. Vi återkommer senare om vilket alternativ det blir. Vi vill inte vänta längre. Vi längtar efter att få leva livet tillsammans som gifta.

Hur ska jag göra med anmälan, jag är orolig för viruset?
Om du kan och vill vara med och är inbjuden- anmäl dig. Skulle det vara så att vi ställer in så får du reda på det via de kontaktuppgifter du lämnat i anmälan. Du får även reda på vilket av ovanstående alternativ vi valt. Skulle du ångra dig för det visar sig att du inte kan ta vaccinen så går det dels att ändra sin anmälan fram till 16:e maj. Enstaka avbokningar kan även hanteras i efterhand.

Lämna ett svar