Bröllop

Så gick frieriet till

Den 2:a februari är det ett år sedan Rossar friade till Johnna med en kulspetspenna ute på Sandgrundsudden i Karlstad.

Det var söndagen den 2 februari 2020 som jag passade på att fria till Johnna. Datumet 20200202 var första superpalindromdagen sedan medeltiden och det gick även att läsa upp och ner. Dagen till ära befann vi oss i Karlstad eftersom Johnna nyss hade fyllt 30 år och därför firat detta i Värmland bland släkt och vänner.

Det var en solig söndagsmorgon och vi skulle gå från Råtorp till Korskyrkan i Haga. På promenadvägen dit passerade vi Sandgrund, där Johnna tidigare berättat om sina barndomsminnen med Sven-Ingvars sommarkonserter. Eftersom jag själv aldrig varit där så lyckades jag få promenaden på en liten omväg ut på Sandgrundsudden.

Väl ute på udden så stod vi och beundrade hur solskenet förgyllde centrala Karlstad och Klarälven. Och jag samlade mitt mod. Då började Johnna promenera vidare, så det var bara att skrida till handling. Eftersom jag visste att Johnna ville vara med att utse ringar så hade jag istället köpt en lite finare penna i ett pennskrin som en gåva. Den plockade jag nu fram ur min ficka och fick till slut fram de lite nervösa orden ”Vill du skriva historia tillsammans med mig?” och ” Vill du gifta dig med mig?”.

Gud ske lov så svarade hon ja, så nu planerar vi bröllop till sommaren.

Lämna ett svar