Bröllop Filmer Hållbarhet

Hållbart bröllop

Detta inlägg kommer handla om temat för vårat bröllop, som är hållbarhet. Och då undrar ni säkert vad det innebär och vad det är som gjort att vi valt detta tema.

Vi tycker detta är viktigt och har valt temat eftersom vi vill att vår relation ska hålla länge och vi vill ha en framtid tillsammans. Enligt forskarna och Greta Thunberg så är det dags att agera redan nu och vi har inte tid att vänta. Vi vill leva ett hållbart liv ihop och vårt bröllop är starten på denna livslånga resa vi har tillsammans. Och du får gärna vara med att bidra till att uppfylla våran dröm genom att själv välja hållbara val i samband med vårt bröllop till exempel välja kläder från garderoben istället för att köpa nytt.

Hållbarhet handlar om såväl miljö som sociala och ekonomiska aspekter. Vi vill ha en trevlig dag tillsammans och fira detta tillsammans med vänner och familj. Samtidigt vill vi ha ett bröllop som är inom en budget och där vi också medvetet gör olika val med hänsyn till miljön. Till exempel så tänkter vi försöka få till närodlad och ekologisk mat så långt som möjligt. Och givetvis även hälsosam mat. Vi kommer välja kläder och skor vi redan har i garderoben eller på secondhand istället för att köpa nytt. Digitala inbjudningskort och video istället för papperskort. Blommor som är lokalt odlade utan besprutning av gift. Bröllop och fotografering kommer äga rum i närheten av där vi och flera av gästerna bor för att undvika långa resor. Återbruk i bröllopsdekorationerna. Våra ringar är förstås gjorda av återvunnet vitt guld och Johnnas vigselring kommer innehålla en återvunnen diamant.

Vi kommer återkomma längre fram med digital inbjudan till bröllopsfesten. Ni som inte får en inbjudan men ändå är vän med någon av oss får gärna komma till själva vigseln.

Vi återkommer med mer information och ni får gärna passa på och ställa frågor när vi träffar er i de sammanhang vi träffar er.

Lämna ett svar